Spreker

Een lezing van Aglaia Bouma is goed voorbereid, opgebouwd als meeslepend verhaal en maakt iets los bij het publiek waardoor interactie tijdens het optreden of achteraf vanzelfsprekend wordt. Begrijpelijke taal, humor en beeld maken ook ingewikkelder materie helder.

Optredens in de vorm van paneldiscussies, interactieve workshops of interviews met vragen vanuit de zaal werken ook altijd goed. Haar nagenoeg onuitputtelijke scala aan voorbeelden en interessante feiten maken dat zelfs de minst populaire wezentjes op een positieve wijze tot leven komen.

Lezingen

Direct boeken

Keer op keer laat onderzoek zien dat het dramatisch is gesteld met insecten: er is sprake van een afname in zowel biomassa, aantallen individuen als de hoeveelheid soorten.
Is dat erg? Ja.
Aglaia Bouma legt uit waarom dit dan zo erg is, wat de oorzaken zijn, wat de gevolgen zijn als het tij niet gekeerd wordt, en wat eraan te doen is.

Ook voor andere insectengerelateerde onderwerpen is zij als spreker in te zetten. Of het nu gaat om hun zintuigen, hun bizarre levenswijzen, ordes of insecten in en rond het huis: ze heeft er iets interessants over te vertellen.

Contact opnemen of direct boeken via

Andere optredens

Direct boeken

Een interview op een podium, een discussie met overheidsinstanties, workshops, brainstormsessies, of een gesprek met publiek dat niet per se dol is op insecten: het kan in principe allemaal.

Interactie maakt dat mensen actief gaan nadenken over insecten en hun omgang daarmee. Met haar ruime wetenschappelijke kennis, grappige anekdotes en boeiende feitjes, weet Aglaia in een open sfeer liefde voor insecten op te wekken. En waar je van houdt, wil je behouden.

Contact opnemen of direct boeken via